başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Her ne kadar çeşitli kliniklerde gözlem amaçlı bulunsam da ilk kez okullar açılınca hasta bakmaya başlayacağım.Onerilere açığım.
mandibulanın maksillaya göre merkezi konumundan ayrıldığı her türlü uzaysal konumuna verilen addır.
Endodonti, diş pulpasına (sinir ve kan damarları) kadar ilerlemiş olan çürükler ile ilgilenen ve tedavisini yapan diş hekimliği branşı. Diş hekimliği fakültesini bitirdikten sonra, uzmanlık eğitimini kök kanalı tedavisi (endodonti) branşında yapmış veya doktorasını tamamlamış diş hekimi, endodontist unvanını almaktadır.

Endodonti dişin canlılığını sürdürebilmesi için oldukça önemli olup diğer diş hekimliği alanlarıyla iç içedir.
Molarlar ve maksiller 1.premolarlar dişlerin 2 veya 3 olan köklerinin ayrıldığı bölgedir.
Davyeler dişlerin bu özelliğini gözeterek yapılmıştır.
Abi diş hekimliği ölmüş ağlayanı yok. Devlete asla atama olmuyor. Biz de napalım özel kliniklere el mahkum. Özelde de ilkokul mezunu teknisyen bozuntularının afrası tafrası çekilecek çile değil amk. Üni tercih dönemime dönebilseydim bi zanaat öğrenir onla uğraşırdım 5 6 seneyi böyle bir çalışma hayatı için heba ettiğime inanamıyorum
Bence yararsız ve saçma sapan hafta hafta ders yayınlamaları. Hakkımı helal etmiyorum (!)
Merhabalar, 4. Sınıfa geçtim ve uzuun bi aradan sonra okula başlıyoruz. İlk stajım cerrahi olacak ve çok korkuyorum. Bana ve diğer arkadaşlara tavsiyeleriniz olur mu acaba? :)
dişleri kötü ne arkadaş bunu bir diş hekiminin yazmasına imkan yok büyük ihtimalle daha okula adam akıllı gitmemiş 1 veya 2. sınıfların açtığı başlık
edit:diştamircisi diye bir hesap açtı başlık başıma kaldı galiba utanıp sildi umarım hesabını da siler böyle bir nick görmek huzursuzluk verici.
fakültemizin altın kuralı olan "alttan en fazla bir teorik ders alabilme ve alttan alınan bir teorik dersin sadece bir sene alttan alınabilmesi" kuralı yüzünden başıma gelmiş olan olaydır. öncelikle bu durumu kimsenin yaşamamasını temenni ediyor ve belki birilerine yardımım dokunur diye entry'me devam ediyorum.

diş hekimliği fakültesinde yaz okulu genelde 1. sınıfta (belki 2. sınıfta) yapılabilecek olan eylemdir. çünkü 1. sınıfta fizik, organik kimya, davranış bilimleri gibi diğer fakültelerin de alabileceği dersler çoktur. genelde diş hekimliği fakülteleri yaz okulu açmadığı için fen fakültesi, eğitim fakültesi gibi fakültelerin yaz okulları takip edilmelidir. (mühendislik fakültesinden değil de fen fakültesinden almanızı öneririm zorluk açısından.) bizim bütünleme dönemimizde genelde diğer fakültelerin yaz okulları çoktan başlamış olduğu için büyük sorunlar yaşanmaktadır. bütünlemeden kaldığınızı öğrendiğinizde yaz okulu henüz başlamamış olan 3-5 üniversite kalmaktadır. belgelerle, git-gellerle uğraştıktan sonra bir üniversite ayarlayabilirseniz şanslısınız.

ben ilk gittiğimde derslere aktif bir şekilde katılım gösterdim (eğitim fakültesi veya fen fakültesinden organik kimya veya fizik alırsanız lise bilginizi üzerine bir tık ekleyip rahat bir şekilde geçebilirsiniz.). hocaya gerçekten çabaladığımı gösterdikten sonra da fakültemizin altın kuralı yüzünden sınıfta kalma ihtimalim olduğunu vb anlattım. hocalar da bu kuralların zalimliğinden olsa gerek bana acıdılar herhalde ve belgelerin çıkması süreci vb konularda yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar.

derslerden değil de kendi fakülteme güvenmediğim için çok yıpratıcı bir süreç oldu. "o üniversite kabul olmaz, illa diş hekimliği fakültesine bağlı yaz okulu olmak zorunda, ay yok yok diğer fakültelerin yaz okulları da kabul görüyormuş" diye diye resmen bin takla attırıp üzerine bir de o her şeyin belirsiz olduğu dönemde azarladılar. belgelerin teslim tarihi bir gün önceden söylediler, apar topar yollara düşürdüler. her saniyesi ayrı bir macera oldu yani. ayrıca garantici olmak adına her belgeden üç beş tane isteyin. 4. sınıfa geçeceğim ama hala o 1. sınıf belgelerini saklamaktayım. mezun ederken sıkıntı çıkarmasın sevgili öğrenci işlerimiz diye...
her girdiğiniz entry için 15 puan
aldığınız her artı oy için 5 puan
aldığınız her eksi puan için -2 puan
aldığınız favori için 10 puan
entry silme -12 puan

not: başlık açmak puan kazandırmaz, başkasının veya kendi açtığınız başlığın altına girdiğiniz entryler puan kazandırır.
not2: kendi entrynizi silerseniz de -12 puan alırsınız.
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
Hareketli mukozayla hareketsiz mukoza arasındaki sınırdır.
Protezin tutuculuğu ve rahatlığı açısından önemlidir.
Davye ile birlikte diş çekimi amacıyla kullanılır. Dişin tutucu liflerini koparmaya ve dişi hareketlendirmeye yarar.
Nasıl oldu da günümüz teknolojisiyle ilgili bir başlık bulamadım şaşırdım doğrusu cadcam diyorum cadcam teknisyenleri diyorum smile design diyorum neler neler diyorum. Haydiin gelin fikir sunalım, tartışalım, vaka paylaşalım. Ayrılmaz bütünün parçaları olan porselencileri, diş hekimlerini, labaratuvarda model hazırlayan teknisyenleri, sayıp sayamadığım ayrılmaz ekibin hiçbir parçasını unutmuyorum herkes el sallasın. ❤️
tel bükülürken içine yerleştirileceği (v şelinde oluğu olan), ağız kısmı konik, teli tutan kısımları ince ve kertiklidir.
diş hekimliği okurken ve hekimlik yaparken kendimi bir adım öne atmak için neler yapmam gerekir? (eğitim vs)
Eritrosit membrani üzerinde sodyum potasyum pompasının işlevinin bozulması sonucunda hücre içinde sodyumun birikmesi sonucunda eritrositin su çekip akabinde şişip patlaması durumu.